Jaké jsou rajčata?

Obsah

Jaké jsou rajčata?

Jaké jsou rajčata?

Potřebujete: ½ kg menších rajčat (ideální jsou soudková), 300 ml rostlinného oleje, 2 lžíce olivového oleje, čerstvé bylinky (tymián, oregano či rozmarýn), lžička soli, lžička cukru Nejprve omyjte a rozkrojte rajčata.

Proč jsou rajčata tepelně zpracovaná?

Tepelně zpracovaná rajčata obsahují paradoxně mnohem více lykopenu - důležitého antioxidantu, jako ta čerstvá. Zavařená rajčata využijete v teplé kuchyni - do rajské polévky, jako podklad na pizzu, do omáčky či pod maso. Postup je jednoduchý: rajčata zbavte slupky a natlačte do sklenic.

Proč jsou rajčata vytrvalé?

Rajčata jsou vytrvalé rostliny, které se pěstují jako jednoleté pro své bobulovité plody. Sladká rajčátka jsou oblíbená pro svoji vynikající chuť, velký obsah vitamínů a minerálních látek a také pro mnoho variant zpracování.

Jaké jsou možnosti zpracování rajčat?

Jaké máme možnosti zpracování rajčat? 1 První možností je sušení. V Itálii jsou velice oblíbená rajčata, která byla sušená na slunci. A právě takovou lahůdku si... 2 Další možností zpracování je nakládání rajčat. Rajčata, o kterých víte, že nestihnete v kuchyni zpracovat jiným... 3 Naprostou delikatesou jsou sušená nakládaná rajčata. Koupit je můžete v supermarketu nebo si je... More ...

Související příspěvky: