Jaké jsou typy ropných plošin?

Obsah

Jaké jsou typy ropných plošin?

Jaké jsou typy ropných plošin?

Typy ropných plošin 1 Pevná plošina – je zabetonována do mořského dna, použitelná do hloubky 500 m 2 Volná nebo mobilní plošina – ukotvená lany ke dnu, použitelná do hloubky 900 m 3 Poloponorná plošina – nadnášena pontony a ukotvena ke dnu, použitelná do hloubky 3200 m 4 Jack-up plošina – je vybavena vlastními vysouvacími nohami, použitelná do hloubky 120 až 150 m More ...

Proč je práce na ropné plošině ideální?

Práce na ropné plošině je pro tyto účely ideální, rozhodně se však nejedná o zaměstnání pro každého. Málokdo totiž opravdu ví, co ho na ropné plošině doopravdy čeká. Obrázek o tom, jak vypadá ropná plošina má asi většina z nás v hlavě. Jedná se o mohutný komplex budov a vrtného zařízení, které je umístěno na přímo na moři.

Co je ropná plošina?

Ropná plošina (nazývaná také jako vrtná plošina) je specializované technické zařízení určené k těžbě ropy, které je ukotvené k mořskému dnu.

Proč je ropná plošina soběstačná?

Celá ropná plošina je absolutně soběstačná. Je vybavena odsolovači vody i generátorem na výrobu energie. Jsou zde zařízení potřebné pro samotnou těžbu, ale také pro ubytování a odpočinek zaměstnanců. Z ropné plošiny odvážejí vytěženou ropu tankery nebo je dopravována spolu se zemním plynem na pevninu prostřednictvím ropovodů a plynovodů.

Související příspěvky: