Jaká je spotřeba Coca-Cola na osobu za rok?

Obsah

Jaká je spotřeba Coca-Cola na osobu za rok?

Jaká je spotřeba Coca-Cola na osobu za rok?

Ačkoliv se 99 % naší populace shodne na tom, že pití Coca-Coly a dalších slazených nápojů nám z výživového hlediska kromě rychle využitelné energie nic nepřináší, jejich spotřeba je nadále vysoká. V průměru se u nás podle Českého statistického úřadu pohybuje spotřeba kolem 90 litrů na osobu za rok.

Proč je Coca-Cola lehká?

Podle pana docenta Wilhelma ( budiž mu země lehká) může právě Coca-Cola při poruchách zažívání fosfor efektivně doplnit a v kombinaci s vysokým obsahem jednoduchých sacharidů se nemusíme bát, že bychom při problémech těžšího rázu trpěli akutním nedostatkem fosforu, a tudíž nedostatečnou tvorbou ATP.

Jaký je vysoký příjem Coca-Coly?

To je sice pravda, ale musíme mezi sebou rozlišovat jeho dlouhodobý vysoký příjem (ať už z Coca-Coly, nebo jiných potravin) a jeho zvýšenou potřebu při určité akutní situaci, kterou může být třeba průjmové onemocnění.

Kdo je nejlepší sacharidový sirup Coca-Cola?

Sacharóza, glukózo-fruktózový a fruktózo-glukózový sirup, kdo se v tom má vyznat? Pokud se podíváme na tabulku nutričních hodnot u "ne-light" verze Coca-Coly, na první pohled nás zaujme vysoký obsah sacharidů, kterých je ve 100 ml obsaženo celých 11,2 gramů.

Související příspěvky: