Kdy jsou nejčastější předložky?

Obsah

Kdy jsou nejčastější předložky?

Kdy jsou nejčastější předložky?

Nejčastější jsou aus , bei , mit , nach , von , zu . Nejčastější jsou durch , für , gegen , ohne , um . Nejčastější jsou an , auf , in , neben , zwischen , vor , hinter , über unter . Význam předložky se v tomto posledním případě mění dle použitého pádu.

Co jsou předložky?

Předložky (latinsky prepozice) jsou v pořadí sedmým slovním druhem. Předložky jsou často považovány za okrajový slovní druh, ale rozhodně tomu tak není- předložky jsou velmi podstatné a bez nich by bylo naše přesné vyjadřování složité až nemožné.

Které jsou předložky v němčině?

Znalost předložek patří v němčině k naprostým nezbytnostem. Občas se stává, že začátečníci se v jejich množství a pravidlech poněkud ztrácejí. Pojďme se podívat na několik nejdůležitějších bo­dů. Předložky se v němčině pojí s jedním či více pády.

Kdo jsou nejčastější předložky pádu?

Nejčastější jsou durch , für , gegen , ohne , um . Nejčastější jsou an , auf , in , neben , zwischen , vor , hinter , über unter . Význam předložky se v tomto posledním případě mění dle použitého pádu. Dále existují i předložky pojící se s 2. pádem , případně kolísající mezi 2. a 3. pádem, ale ty zatím nepotřebujete na této úrovni znát.

Související příspěvky: