Kdo byli Vikingové?

Obsah

Kdo byli Vikingové?

Kdo byli Vikingové?

Tito piráti byli Vikingové a takovými brutálními bleskovými akcemi, které znamenaly začátek éry Vikingů, vstoupili na evropskou scénu. Vikingové brzy vzbuzovali takovou hrůzu, že lidé po celé Anglii se modlili: „Od zběsilosti Normanů osvoboď nás, Pane.“ * Kdo byli tito Vikingové?

Proč jsou Vikingové braní?

I díky moderním reprezentaci, jako jsou seriáloví Vikingové nebo (tak jako tak) Thor z marvelovek, jsou vikingové braní jako kultura opěvující heroické kvality, maskulinní schopnost přežít a vůbec všechna další témata, s nimiž souvisí slova jako pot, svaly, krev a meč. Vikingové se stali ideou národa, který byl na svou éru víc než schopný.

Co se týká Vikingů?

Seriál sám to sice nikdy neříká explicitně, ale vyvolává dojem existence "Vikingů" jako národa už svým pojmenováním. Být viking však ve středověku znamenalo zejména být pirát – obě slova mají identický význam.

Kdo byli předkové Vikingů?

Předkové Vikingů byli Germáni, kteří se asi 2 000 let před začátkem éry Vikingů, začali stěhovat ze severozápadní Evropy do Dánska, Norska a Švédska, tedy do Skandinávie. Vikingové stejně jako jejich předkové byli zemědělci, a to dokonce i ti, kteří podnikali nájezdy.

Související příspěvky: