Co se týče Leopardu?

Obsah

Co se týče Leopardu?

Co se týče Leopardu?

Skvrny na leopardových vlasech připomínají oči, a proto se tento obratný lovec, který čeká na svou kořist, byl předtím nazýván Vigilant Guard. Leopard vylézá dobře na stromech a skalách, plave se dobře, žije hlavně v lesech, ale také v stepi a houštinách, v Abessinii se zvedá na 2.000-3.000 metrů nad mořem.

Kde leží Turecko?

Turecko (oficiálním názvem Türkiye Cumhuriyeti, česky Turecká republika) je stát ležící v Malé Asii a z menší části v jihovýchodní Evropě. Turecko hraničí na severovýchodě s Gruzií, na východě s Arménií, Ázerbájdžánem (exklávou Nachičevan) a Íránem, na jihovýchodě s Irákem a Sýrií.

Jaké jsou délky ocasu leopardů?

Leopardy mají podlouhlé, svalnaté, trochu stlačené boční, lehké a štíhlé, velmi pružné tělo. Délka ocasu je více než polovina celkové délky těla. Leopardové tlapky jsou krátké, ale dobře vyvinuté a silné, velmi silné. Pazúry jsou lehké, voskovitě zbarvené, s boky po stranách as silným zakřivením.

Jaká je délka těla leoparda?

Na ocasních černých místech. Celková délka těla je v průměru 180-240 cm, z čehož padá 60-96 centimetrů. Skvrny na leopardových vlasech připomínají oči, a proto se tento obratný lovec, který čeká na svou kořist, byl předtím nazýván Vigilant Guard.

Související příspěvky: