Kde jsou jezera v USA?

Obsah

Kde jsou jezera v USA?

Kde jsou jezera v USA?

Jezery prochází státní hranice mezi Kanadou (provincie Ontario) a USA. V USA zasahují jezera na území 8 států Illinois, Indiana, Michigan, Minnesota, New York, Ohio, Pennsylvania a Wisconsin. Jezera leží v povodí řeky svatého Vavřince.

Kde jsou jezera v kanadských státech?

Jezery prochází státní hranice mezi Kanadou (provincie Ontario) a USA; tam zasahují jezera na území 8 států (Illinois, Indiana, Michigan, Minnesota, New York, Ohio, Pennsylvania a Wisconsin). Jezera leží v povodí řeky svatého Vavřince.

Kde jsou největší jezera v Severní Americe?

Velká jezera (anglicky The Great Lakes) je skupina jezer v Severní Americe. Jezery prochází státní hranice mezi Kanadou (provincie Ontario) a USA; tam zasahují jezera na území 8 států (Illinois, Indiana, Michigan, Minnesota, New York, Ohio, Pennsylvania a Wisconsin). Jezera leží v povodí řeky svatého Vavřince.

Kdo je nejhlubší jezero na světě?

Zajímavosti 1 Nejhlubší jezero na světě je Bajkal. 2 Největším jezerem je reliktní jezero Kaspické moře, a to jak podle rozlohy, tak podle objemu. 3 Nejvyšší vlny se tvoří na Velkých jezerech v Severní Americe, kde mohou dosáhnout až výšky 6 metrů. 4 Největší vliv slapových sil lze pozorovat u Michiganského jezera v USA, kde dochází ke vzdutí hladiny až o 7 cm. More ...

Související příspěvky: