Kdy byla Austrálie objevena?

Obsah

Kdy byla Austrálie objevena?

Kdy byla Austrálie objevena?

Navzdory skutečnosti, že Austrálie je nejstarším kontinentem Země, byla objevena mnohem později než ostatní kontinenty. Přirozená krása se tudíž zachovává lépe. Samotné umístění je jedinečné. Austrálie se nachází ve čtyřech klimatických zónách. Vody Indického oceánu a rovníkové větry přivádějí teplo na své břehy.

Co jsou zvířata v Austrálii?

Nyní víte, jaké jsou zvířata a rostliny v Austrálii. Od roku 1019 do roku 1054 byl trůn Kyjeva obsazen jedním z synů Vladimíra Velikého - prince Jaroslava, přezdívaný lidmi moudrými. Jeho politika byla obecně zaměřena na kulturní rozvoj státu a vzdělávání lidí.

Kde se pěstují pastviny v Austrálii?

Centrální část kontinentu je pokryta pastvinami. Kultivované rostliny v Austrálii přinesly Evropany. Po kolonizaci se rozšířilo pěstování lnu, bavlny, pšenice, ovoce a zeleniny. Obilniny rostou dobře v pouštních oblastech. Severní část australské flóry je zastoupena tropickými lesy, které zaujímají pouze několik procent celého kontinentu.

Proč je australská příroda dobře přizpůsobena?

Australská příroda je tomuto fenoménu dobře přizpůsobena: ptáci přelétají a hnízdí tam, kde právě zapršelo a je dostatek potravy, řada stromů a rostlin naopak snese a dokonce vyžaduje pro zdárné kvetení či klíčení semen občasné požáry, které se už před příchodem člověka a tím spíše po něm ve vyschlé krajině často vyskytovaly.

Související příspěvky: