Kde se mění peníze v Brazilii?

Obsah

Kde se mění peníze v Brazilii?

Kde se mění peníze v Brazilii?

Peníze a ceny v Brazílii 1 Brazilský reál. Oficiální měnou je brazilský reál, který se dělí na 100 centavos. Mince se používají v hodnotách 1, 5, 10, 25 a 50 centavos a 1 reál. 2 Směnárny a platba kartou. Směnáren je ve velkých městech dostatek, obecně se spíš doporučuje měnit peníze v bankách kvůli lepšímu kurzu. 3 Kolik co stojí 4 Spropitné a smlouvání. V restauracích, pouličních stáncích nebo hotelích je spropitné zcela běžné zhruba do výše 20 % a není započítáno v ceně.

Bezpečnost v Brazílii?

Bezpečnost v Brazílii 1 Zdraví. Při cestách do Amazonie nebo Pantanalu je vhodné se poradit s lékařem a nechat si doporučit očkování. 2 Kriminalita. Brazílie je země vyhlášená velmi vysokou mírou kriminality, spolu s Jižní Afrikou se řadí mezi nejhorší... 3 Riziko katastrof. V lednu až únoru existuje riziko velkých záplav v celé severní Brazílii. Hladina mnohdy stoupne i o... More ...

Jak vzniká půda?

Půda vzniká zvětráváním tzv. matečné horniny, na kterou působí společně s povětrnostními podmínkami také mikroorganizmy, rostliny a živočichové. Je to dlouhý proces. Půda, ve které dnes pěstujeme plodiny, je stará až 15 000 let. Půda je nenahraditelná, je důležité ji chránit.

Související příspěvky: