Jaké jsou časové pásma na daném místě?

Obsah

Jaké jsou časové pásma na daném místě?

Jaké jsou časové pásma na daném místě?

Některá časová pásma pak používají čas, který se od UTC neliší o celý počet hodin, ale o půlhodiny, či dokonce čtvrthodiny. Čas aktuálně platný na daném místě není dán pouze časovým pásmem, do kterého místo patří, ale také tím, jestli je v daném místě používán letní čas.

Jaké jsou časová pásma v Evropě?

Ostatní časová pásma jsou popsána rozdílem počtu hodin, o které se v nich platný čas liší od UTC. Např. středoevropský čas (SEČ) je označen jako UTC+1, neboť je vzhledem k UTC posunut o hodinu napřed (tzn. ve chvíli, kdy je 12.00 UTC, je ve střední Evropě 13.00).

Co je časová pásma států?

Časová pásma zemí, časová pásma států Pásmo a rozdíl času Znač. námoř. Zkratka pásma Stát / lokalita * = stát používá letní č ... UTC-12 Y Bakerův ostrov (neobyldený) UTC-12 Y . Howlandův ostrov (neobydlený) UTC-11 X . Americká Samoa UTC-11 X . Atol Midway (USA) 31 more rows ...

Jaký je časový posun mezi sousedními pásmy?

Obvyklý časový posun (odchylka) mezi sousedními pásmy je jedna hodina, nemusí to ale tak být vždy. Například čas v australském městě Darwin je proti UTC posunut o 9 hodin a 30 minut. Proč je důležité znát konkrétní čas ve světě? Představte si, že máte například známého v USA na au-pair pobytu.

Související příspěvky: