Jak grilovat steaky?

Obsah

Jak grilovat steaky?

Jak grilovat steaky?

Grilování steaků 1 Steaky se vkládají až na dokonale čistý a rozpálený gril. Nevkládejte na rošt příliš mnoho steaků najednou. 2 Horký vzduch by měl mít možnost mezi jednotlivými steaky volně proudit. 3 Na místě s nejvyšší teplotou se steak nejprve zprudka zatáhne a poté se pomalu dopéká na nižší teplotu. Tuk by neměl... 4 Až nyní v průběhu dopékání můžeme steaky osolit či jinak... More ...

Jaké jsou nejlepší steaky z masa?

Nejlepší jsou steaky z masa, které je prorostlé tukem. Ten vypadá jako jemné bílé mramorování mezi červenými svalovými vlákny. Při tepelné úpravě tento tuk povolí, rozpustí se a udělá maso šťavnatější a taky chutnější. Ne nadarmo se říká, že tuk je nositelem chuti. Ani sebelepší maso vám ale nebude nic platné, pokud nebudete mít kvalitní pánev.

Jak připravit hovězí steak?

Na chutný a křehký hovězí steak už nemusíte chodit jen do restaurace. Zvládnete si ho připravit i sami doma. A nezabere vám to déle než deset minut. Prozradíme vám, v čem tkví tajemství přípravy toho nejlepšího steaku krok za krokem. Naprostým základem pro lahodný steak je kvalitní kus masa.

Související příspěvky: