Co obsahuje rajčata a rajčatová šťáva?

Obsah

Co obsahuje rajčata a rajčatová šťáva?

Co obsahuje rajčata a rajčatová šťáva?

Shrnutí: Rajčata a rajčatová šťáva obsahují řadu důležitých vitamínů a minerálů, včetně draslíku. Ve 244 ml rajčatové šťávy najdeme 17% denní doporučené dávky draslíku. Citrusové plody, jako například pomeranče jsou velmi bohatým zdrojem vitamínu C, ale obsahují také hodně draslíku.

Jaký je obsah draslíku v potravinách?

Draslík významně ovlivňuje činnost svalů, zejména srdce a podílí se na využití sacharidů a na syntéze proteinů. V běžných potravinách se draslík vyskytuje v dostatečném množství. Potraviny s nejvyšším obsahem draslíku jsou např. hovězí játra, hovězí maso, fazole, banány, špenát, hrozny a ořechy.

Co jsou nejlepší zdroje draslíku v potravinách?

TOP 8 nejlepších zdrojů draslíku v potravinách 4.62 /5 (47 ) 1 Brambory Ať už je to červená, bílá, nebo sladká brambora – jakákoliv z nich je velkým zdrojem draslíku; asi 900 mg draslíku můžeme nalézt v jedné střední bramboře. ... 2 Sušená rajčata (+ jiné formy rajčat) Čerstvá rajčata obsahují draslík. ... 3 Fazole Je dobře, pokud máte rádi fazole. Jsou totiž velmi dobrým zdrojem draslíku. Obsahují více než 600 mg draslíku na jeden šálek. Jsou také ceněny pro vysoký obsah vlákniny.

Proč přijímají lidé draslík?

Podle průzkumů přijímají lidé jen malé procento toho, co by měli ve stravě konzumovat správně. Pokud patříte mezi ty, co dbají na své zdraví, a chcete předejít některým chorobám, v následujícím článku se vše důležité dozvíte. Denní dávkování draslíku se pohybuje od 700 až do 5 100 mg. Nejmenší dávkování potřebují děti, nejvyšší zase kojící ženy.

Související příspěvky: