Jak se semenařit rajčata?

Obsah

Jak se semenařit rajčata?

Jak se semenařit rajčata?

Semenaření rajčat v šesti krocích 1 Na semínka použijte jen plně vyzrálé plody. Obrázek: Vyzrálé plody staré odrůdy rajčete Hanácké nejranější získané z Gengelu. Plody na semínka mohou být klidně přezrálé. 2 Vypreparujte semínka z dužniny plodu. Rajčata rozkrojte a lžičkou z nich vydlabejte dužninu se semínky. 3 Nechejte semínka tři dny vykvasit. Rosolovitá dužnina, v níž jsou semínka uložena, obsahuje chemické látky bránící klíčení ve vlhkém prostředí.

Jak semenařit rajčata v šesti krocích?

Semenaření rajčat v šesti krocích 1 Na semínka použijte jen plně vyzrálé plody. Obrázek: Vyzrálé plody staré odrůdy rajčete Hanácké nejranější získané z... 2 Vypreparujte semínka z dužniny plodu. Rajčata rozkrojte a lžičkou z nich vydlabejte dužninu se semínky. ... 3 Nechejte semínka tři dny vykvasit. Rosolovitá dužnina, v níž jsou semínka uložena, obsahuje chemické... More ...

Jak předejdete rajčata?

Nejlépe jí předejdete tak, že nenecháte rajčata dotýkat se země. Pokud se větvičky rajčat ohnou pod tíhou plodů, podepřete je prkýnkem, kouskem dřeva (každý správný hospodář si schovává každý kousek dřeva, protože ví, že se bude hodit).

Proč pěstovat rajčata?

Napadení mšicemi nebo molicemi nepředejdete, ale řadu chorob a postižení ovlivnit můžete – vznikají tím, že děláte při pěstování chyby. Chcete-li mít rajčata, která jakoby vypadla z prospektů supermarketů, musíte se vyhnout některým zlozvykům, které pravděpodobně při jejich pěstování děláte.

Související příspěvky: