Kdo byl prvním prezidentem?

Obsah

Kdo byl prvním prezidentem?

Kdo byl prvním prezidentem?

Prvním prezidentem byl George Washington, který byl inaugurován roku 1789 poté, co byl jednomyslně zvolen sborem volitelů. Nejkratší dobu v prezidentském úřadu – 31 dnů – strávil William Henry Harrison. Naopak nejdéle sloužil Franklin D. Roosevelt, který byl zvolen po čtyři volební období a v úřadu strávil dvanáct let.

Kdo byl americký prezident USA?

Přehled amerických prezidentů Č. prezident USA prezident USA politická příslušnost ve funkci 1 George Washington nestraník 1789-1797 2 John Adams federalista 1797-1801 3 Thomas Jefferson demokratický republikán 1801-1809 4 James Madison demokratický republikán 1809-1817 41 more rows ...

Jaké jsou volby prezidenta USA?

Amerika má za sebou velké téma, kterým jsou volby prezidenta USA. Připravili jsme si pro vás stručný přehled amerických prezidentů, kteří se vystřídali v čele Spojených států. Kteří z nich byli zavražděni? A kteří svou funkci ukončili předčasně? Pojďme si je společně projít. Č.

Kdo byl posledním zavražděným prezidentem?

Posledním zavražděným byl oblíbený prezident John Fitzgerald, který byl v roce 1963 postřelen, když projížděl se svou manželkou ulicemi. Z vraždy byl obviněn L. H. Oswald, svou vinu ale nikdy nepotvrdil. Pokus o atentát přežil Ronald Regan.

Související příspěvky: