Jak dlouho trvá péče o vlašské ořechy?

Obsah

Jak dlouho trvá péče o vlašské ořechy?

Jak dlouho trvá péče o vlašské ořechy?

Od vysazení stromků vlašských ořechů k první úrodě uběhnou průměrně 4 roky. Stálá péče musí být věnována každému stromu ve všech stupních vývoje - od prořezávání, postřikování a hnojení až po zavlažování - toto vše je zárukou kvalitní a odpovídající úrody. Strom pak může rodit vlašské ořechy až do věku sta let.

Jaké jsou nejlepší vlašské ořechy?

Nejlepší vlašské ořechy jsou tzv. polopapírky, které se snadno louskají, jsou odolnější proti mrazu a chorobám. Nevhodné jsou tzv. kamenáče, které se špatně louskají a také tzv. papírky, které mají tenkou skořápku a snadno je poškozují ptáci. Ořešáky jsou většinou samosprašné.

Kde pěstovat vlašské ořechy?

Půda pro pěstování vlašského ořechu by měla být hlubší, středně těžká, propustná, s dostatkem vápníku a vláhy. Nevhodná jsou stanoviště v mrazových kotlinách nebo zastíněná a přemokřená místa. Nejlepší vlašské ořechy jsou tzv. polopapírky, které se snadno louskají, jsou odolnější proti mrazu a chorobám.

Proč je dobré konzumovat vlašské ořechy?

Vlašské ořechy jsou skvělým zdrojem vysoké koncentrace tuků, vitamínu B, zinku, mědi a manganu. Jejich pravidelná konzumace v menší porci vede ke snížení hladiny cholesterolu v krvi, snížení rizika infarktu, zvýšení potence a k zlepšení nálady.

Související příspěvky: