Co jsou falešné karty?

Obsah

Co jsou falešné karty?

Co jsou falešné karty?

Co to jsou falešné karty? Falešné karty jsou takové karty, které nejsou vydány oficiálním výrobcem karetní hry Pokémon, tedy The Pokémon Company. Jsou to karty vyráběné většinou v Asii. Tyto karty jsou o poznání levnější – a kdo by si nechtěl koupit za méně peněz více karet?

Proč jsou pokémony falešné?

V dnešní době máme silné Pokémony-GX, kteří mají mnoho životů a velmi silné útoky. Ale pamatuj, že ani jedno (tedy útok ani životy) nejdou přes hodnotu 300 – takže Pokémon s 2000 životy a 5000 útokem je falešná. 3. Zkontroluj tiskové chyby!

Proč použít falešné karty?

POZOR! tento postup nefunguje u holo karet, které mají ještě jednu fólii s lesklou vrstvou. Tu nelze prosvítit vůbec. Originální karty jsou broušené, falešné jsou pouze ražené. Při pohledu na okraj (ořez) originální karty vidíte, že je z obou stran stejný. Falešná karta má ze strany obrázku hodně zaoblený okraj, zatímco z modré strany ostrý.

Jak se setkali s falešnými kartami?

Mnozí z nás, hráčů a sběratelů, se jistě setkali s falešnými kartami. Někteří možná ani nevědí, že je doma mají. Při tom takové karty nemají žádnou sběratelskou hodnotu a nesmí se s nimi hrát na oficiálních turnajích! Proto zde přináším několik tipů i s ukázkami, aby každý dokázal falešné karty bezpečně rozeznat a nemohl být napálen.

Související příspěvky: