Co platí pro vstup do Norska?

Obsah

Co platí pro vstup do Norska?

Co platí pro vstup do Norska?

Pro vstup do Norska proto nadále platí některá důležitá omezení. Zkontrolovat vás celníci můžou po celém území, nejen u hranic. Největší omezení jsou u alkoholu, cigaret a potravin.

Kde leží Norsko?

Norsko je unitární stát a parlamentní monarchie. Sousedí se Švédskem na většině jihovýchodní hranice, s Finskem a Ruskem na severovýchodě. Pod norskou suverenitu patří rovněž arktické souostroví Svalbard (Špicberky) a ostrov Jan Mayen, jež leží nedaleko Islandu.

Kdo je Norsko království?

Norsko (norsky (bokmål) Norge, norsky (nynorsk) Noreg, severosámsky Norga), oficiálně Norské království (v jazyce bokmål Kongeriket Norge), je jedním ze států na Skandinávském poloostrově v severní Evropě. Má rozlohu 385 207 km² a žije v něm 5 300 000 osob. Hlavním městem je Oslo.

Co se týká vstupu do Norska?

AKTUALIZOVÁNO: I když do Norska už můžeme cestovat jako do zemí EU, alespoň co se průchodnosti hranic a dokladů týká, tak ale stále zůstává jednou z mála zemí mimo Evropskou unii. Pro vstup do Norska proto nadále platí některá důležitá omezení. Zkontrolovat vás celníci můžou po celém území, nejen u hranic.

Související příspěvky: