Proč jsou listy žloutné?

Obsah

Proč jsou listy žloutné?

Proč jsou listy žloutné?

Listy žloutnou (mohou i zhnědnout) ale žilky v listech jsou zelenější. Nedostatek magnesia Listy hnědnou nebo žloutnou. Hnědé, žluté nebo nekrotické (mrtvé) skvrny. Hlavně kolem okrajů listů, které mohou být i zkroucené. Nedostatek draslíku Listy jsou tmavě zelené nebo červenorůžové. Stopky a řapíky mohou být narůžovělé nebo načervenalé.

Kde jsou tyhle skvrny na listech?

Na tyhle strance je toho dost, ale moje kytky maj na listech mali skvrny kruhovyho tvaru o prumeru 1-3 mm, nevim jak to vypada v pokrocilim stadiu-vytrhal jsem ty listy co nejdriv, rikal sem si kdyby to byly naky bakterie nebo neco takovyho. Takovejhlech puntiku je tam cim dal vic 5,10,15.... Jestli nekdo vite co to je tak díky No, ahoj Ahoji.

Proč jsou listy zkroucené?

Listy jsou zkroucené, potom hnědnou nebo odumírají. Světla jsou příliš blízko rostliny, zřídka i nedostatek vápníku nebo boru. Pokud ne, může to být prostě slabá rostlina. Konečky listů jsou žluté, hnědé nebo mrtvé. Zbytek listů vypadá zdravě a stonky mohou být slabší. Přehnojené, přelité, poškozené kořeny nebo půda s nedostatkem vzduchu.

Související příspěvky: