Jaké jsou současné trendy v cestovním ruchu?

Obsah

Jaké jsou současné trendy v cestovním ruchu?

Jaké jsou současné trendy v cestovním ruchu?

Současné trendy v cestovním ruchu s důrazem na hotelnictví 1 Milník: sdílená ekonomika. Nazveme-li fenomén sdílené ekonomiky novou velkou proměnou Airbnb je již dnes největším... 2 Oživení potvrzeno. Z dostupných dat vyplývá, že česká ekonomika již definitivně překonala globální hospodářský útlum a... 3 Nové technologie. Průmyslová revoluce spojená s automatizací, internet... More ...

Jak je oživení cestovního ruchu pozitivní?

Oživení cestovního ruchu bylo v minulém roce potvrzeno a další vyhlídky jeho vývoje jsou pozitivní. Fenomén sdílené ekonomiky ovlivňuje cestovní ruch zejména v některých českých tradičních destinacích cestovního ruchu.

Jak rostou příjmy cestovního ruchu?

Trh cestovního ruchu zaznamenal v roce 2017 rekordní růst, jeho tahounem je domácí poptávka. Rychle rostou příjmy v celém odvětví, významně se však zvyšují také náklady. Firmy z odvětví hlásí kritický nedostatek pracovníků.

Jaké jsou evropské destinace cestovního ruchu?

Evropské destinace cestovního ruchu, jakož i národní a regionální vlády, přistupují k cestovnímu ruchu stále sofistikovaněji. To se projevuje obchodně výhodným propojováním aktérů cestovního ruchu od soukromých subjektů přes místní samosprávy, organizace destinačního managementu až po národní vlády.

Související příspěvky: