Proč byla Austrálie podpořena industrializace?

Obsah

Proč byla Austrálie podpořena industrializace?

Proč byla Austrálie podpořena industrializace?

Byla podpořena industrializace, která měla nahradit dovoz spotřebního zboží, jež byl díky vysokým dopravním nákladům velmi drahý. Velkým impulzem pro rozvoj byla 2. světová válka – Austrálie se stala zemědělskou a průmyslovou základnou Spojenců na východ od Suezu.

Kdo je zemědělský stát Austrálie?

Austrálie je vyspělý průmyslově zemědělský stát, který patří k největším světovým výrobcům a vývozcům. Rozhodující složkou v národním hospodářství je zpracovatelský průmysl, k jehož bouřlivému rozvoji došlo zejména v poválečném období díky bohaté surovinové základně, dostatku pracovních sil a přílivu kapitálových investic ze zahraničí.

Kdo je Austrálie?

Austrálie, oficiálně Australské společenství (anglicky Commonwealth of Australia) – v českém prostředí též Australský svaz – je federativní stát na jižní polokouli nacházející se na stejnojmenném kontinentu.

Co je zemědělství Austrálie?

Hospodářství Austrálie 1 Průmysl. Austrálie je vyspělý průmyslově zemědělský stát, který patří k největším světovým výrobcům a vývozcům. 2 Zemědělství. Zemědělství je nejstarším odvětvím australského hospodářství, které až do 50. let 20. století zajišťovalo... 3 Doprava. Doprava má v Austrálii prvořadý význam a potýká se především s problémem velkých vzdáleností a... More ...

Související příspěvky: