Co mají bílkoviny při hubnutí?

Obsah

Co mají bílkoviny při hubnutí?

Co mají bílkoviny při hubnutí?

Ovšem pravděpodobně největší přínos mají bílkoviny při hubnutí, protože snižují chuť k jídlu, což vede k “automatickému” a spontánnímu snížení denního množství přijatých kalorií. Bílkoviny vyvolávají pocit sytosti daleko dříve než tuky a sacharidy ( 8, 9 ).

Kolik bílkovin bychom měli denně sníst?

Kolik bílkovin bychom měli denně sníst? Oficiální doporučení US National Insitute of Health je příjem bílkovin ve výši 0,8 gramů na kilogram tělesné hmotnosti. Minimální denní dávka bílkovin u zdravého dospělého člověka je pak 0,6 gramů plnohodnotných bílkovin na kilogram tělesné hmotnosti.

Kolik bílkovin potřebujete denně?

Jíst dostatečné množství bílkovin je velmi důležité nejen pro budování svalů, ale i pro celkové zdraví. Zásobování těla plnohodnotnými bílkovinami bychom proto rozhodně neměli podceňovat. Kolik bílkovin denně vaše tělo potřebuje? Bílkoviny se skládají z molekul aminokyselin, které jsou spojeny peptidovou vazbou.

Proč bychom měli užívat bílkovinné doplňky stravy?

Většina lidí obvykle nepotřebuje užívat bílkovinné doplňky stravy, ale mohu být vhodní pro sportovce, kulturisty nebo právě pro vegetariány a vegany. Shrnutí: Bílkoviny jsou důležité stavební látky organizmu, které se skládají z aminokyselin, řadu z nichž si naše tělo nedokáže vyrobit a musíme je přijímat v potravě.

Související příspěvky: