Co je halal potravina?

Obsah

Co je halal potravina?

Co je halal potravina?

Co je to HALAL potravina 1 maso uhynulých zvířat a související produkty 2 krev 3 vepřové maso v jakékoliv podobě 4 maso šelem s tesáky 5 maso ptáků-dravců s drápy 6 maso a veškeré látky (enzymy, antioxidanty, želatina, glycerin aj.) i z povolených zvířat, která 7 však nebyla poražena povoleným postupem 8 alkohol (nejen k pití, ale i jako součást aromat nebo jiných přísad) More ...

Co je halal v islámu?

Jedním ze slov, které mi v souvislosti s islámem rezonují v hlavě, je slovo halal. Zde je můj článek na toto téma. Halal (znamená „povolený, přípustný“) je dle Wikipedie termín označující veškeré předměty a činnosti každodenního života, jež jsou podle islámské tradice povoleny.

Co znamená islám?

V teologickém smyslu slovo islám znamená podřízení se vůli Boží. Muslimové = ti, kteří uskutečňují oddanost do Boží vůle. Zakladatel Mohamed (Muhammad) měl na přelomu r. 609 a 610 zážitek povolání, jehož obsah byl vyjádřen ve vyznání víry, které všichni muslimové neustále opakují: „Není Boha kromě Boha a Mohamed je jeho prorok.“.

Co je islám?

Islám (arabsky: الإسلام; al-'islām) je monoteistické abrahámovské náboženství založené na učení proroka Mohameda, náboženského a politického vůdce působícího v 7. století. Slovo islám znamená „podrobení se“ či odevzdání se Bohu (arabsky Alláh).

Související příspěvky: