Jak zvýšit příjem bílkovin ve svalech?

Obsah

Jak zvýšit příjem bílkovin ve svalech?

Jak zvýšit příjem bílkovin ve svalech?

Příjem bílkovin a ideální ovlivnění růstu svalů ovlivňuje spoustu faktorů... Nejlepší stimulace MPS (syntézy svalových bílkovin) dosáhla skupina, která přijímala každé 3 hodiny 20 gramů syrovátkového proteinu. Z toho by se dalo usuzovat, že vyšší konzumace bílkovin již nemá smysl.

Proč je jednorázový příjem bílkovin důležitý pro tvorbu svalů?

Větší jednorázový příjem bílkovin by na tvorbu svalů (svalových bílkovin) již dále neměl mít vliv a cokoliv nad tuto hranici by mělo být využito pro tvorbu energie. Opravdu...? (Morton, McGlory, & Phillips, 2015).

Kolik bílkovin v jednom jídle?

Před nedávném obletěla internetový fitness svět studie od Brada Schoenfeld & Alana Aragona, (2018), kteří se rozhodli přezkoumat otázku, kolik bílkovin v jednom jídle je vhodné přijmout pro maximalizaci tvorby svalové hmoty. V problematice příjmu bílkovin se neustále setkáváme s řadou mýtů, které snad nikdy nevymizí.

Kdy přijmeme jídlo bohaté na bílkoviny?

Když přijmeme jídlo bohaté na bílkoviny, řekněme třeba takový 300gramový steak, tak se bílkoviny ve střevech pomocí enzymů postupně rozloží na aminokyseliny, které pak přes buňky sliznice střeva (enterocyty) "přestoupí" do krevního oběhu odnášející aminokyseliny do jater.

Související příspěvky: