Co jsou fotovoltaické a solární elektrárny?

Obsah

Co jsou fotovoltaické a solární elektrárny?

Co jsou fotovoltaické a solární elektrárny?

Fotovoltaické, resp. solární elektrárny spadají do kategorie obnovitelných zdrojů energie. Využívají nevyčerpatelný zdroj energie – sluneční záření a při výrobě neprodukují žádné emise. Díky těmto vlastnostem se v současné době boje proti změně klimatu těší velké oblibě.

Jak Vyrobená elektřina v domácí solární elektrárně?

Výroba elektřiny v domácí solární elektrárně Typ elektrárny Cena Ročně vyrobená elektřina Cena vyrobené elektřiny (4,80 kč kWh) FV 2,5 kWp 120 000 Kč 2500 kWh 12 000 Kč FV 5 kWp 230 000 Kč 5 000 kWh 24 000 Kč

Kolik elektřiny vyrobily fotovoltaické elektrárny?

České fotovoltaické elektrárny vyrobily v roce 2015 2,26 TWh elektřiny, což představovalo zhruba 2,7 % celkové brutto výroby elektřiny v České republice. V následující tabulce je uveden seznam 10 největších fotovoltaických elektráren v České republice.

Jaká je hodnota solární elektrárny?

Přidanou hodnotou solární elektrárny je to, že chrání životní prostředí. Elektrárna o výkonu 1 kW ušetří ročně asi 900 kg emisí CO 2. A ocenit můžete také větší energetickou nezávislost svého domu. Solární energie je rychle se rozvíjejícím oborem. Kvalita fotovoltaických panelů neustále stoupá.

Související příspěvky: