Co je vitamín D ve slaném nálevu?

Obsah

Co je vitamín D ve slaném nálevu?

Co je vitamín D ve slaném nálevu?

A navíc patří mezi potraviny s nejvyšším obsahem vitamínu D. Syrový sleď atlantský obsahuje 1 628 IU vitamínu D ve 100 g, což je čtyřnásobek denní doporučené dávky ( 8 ). Pokud nemáte rádi syrové maso, je skvělým zdrojem vitamínu D i sleď ve slaném nálevu, který obsahuje až 680 IU vitamínu D na 100 g. To představuje 170% denní doporučené dávky.

K čemu je vitamín D dobrý?

Vitamín D, jeho důležitost a doporučená denní dávka 1 Vitamín - nevitamín a k čemu je nám dobrý. Je nazýván vitamínem, ale ve skutečnosti to vitamín není. Jedná se o... 2 Studie hovoří jasně. Od roku 2000 byla vitamínu D věnována velmi široká pozornost. Existuje kolem 33.800 studií a... 3 Není od věci shrnout alespoň některé výsledky těchto studií:. Kolik je správné množství... More ...

Kolik vitamínu D byste měli přijmout za den?

Kolik vitamínu D byste měli přijmou za den se udává v µg (mikrogram) nebo IU (mezinárodní jednotka – International Unit). Na potravinách, které obsahují vitamín D, je obsah vitamínu D uveden jako počet µg (mikrogramů) ve 100 g (gramech) potraviny. U doplňků stravy se častěji setkáte s označením IU.

Jak zvýšit dávku vitamínu D v potravě?

Toto množství bychom měli přijímat v potravě. Řada zdravotnických organizací dokonce doporučuje zvýšit denní doporučenou dávku vitamínu D až na 600 IU ( 3 ). Jestliže navíc žijete v místech, kde nemáme dostatek slunečního záření (což platí i pro Českou republiku), měli byste se snažit zvýšit denní dávku vitamínu D z potravy až na 1000 IU ( 4 ).

Související příspěvky: