Jaké jsou základní fáze hydrologického cyklu?

Obsah

Jaké jsou základní fáze hydrologického cyklu?

Jaké jsou základní fáze hydrologického cyklu?

3 základní fáze hydrologického cyklu – srážky, odpar a odtok. Zahrnují transport, dočasné „uložení“ a změnu fyzikálního stavu vody. Odpar: Z půdy, oceánů a vodních povrchů. Hlavně ze srážek, rostlin, oceánů, jezer, toků, půd, a transpirací rostlin. Zhruba ½ sluneční energie, dopadající na povrch Země, je využita k odparu.

Co je hydrologický cyklus?

1. Hydrologický cyklus Voda a sluneční energie jsou základem fungování všech systémů na Zemi. Hydrologický cyklus je základem fungování všech biogeochemických cyklů Hlavní zásobník půda v suchozemském ekosystému. vodní potenciál půdy – schopnost vázat pevně vodu nedostupně pro rostliny.

Kdy dochází k dělení vody?

Dělení 1 Ve velkém koloběhu vody dochází k přesunům vody mezi světovým oceánem a pevninou. 2 Malý koloběh vody probíhá pouze nad oceány nebo pouze nad bezodtokovými oblastmi pevniny. More ...

Co je schéma koloběhu vody?

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie. Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání. Schéma koloběhu vody. Koloběh vody (hydrologický cyklus) je stálý oběh povrchové a podzemní vody na Zemi, doprovázený změnami skupenství .

Související příspěvky: