Co se týče vody pro výsadbu rostlin na pozemku?

Obsah

Co se týče vody pro výsadbu rostlin na pozemku?

Co se týče vody pro výsadbu rostlin na pozemku?

Některé druhy trávníků založené na propustném podloží (například jamkoviště na golfovém hřišti) potřebují vody ještě více (35 – 50 mm/m 2 /týden). Co se týče množství vody potřebné pro závlahu výsadeb rostlin, keřů či stromů na Vašem pozemku, tak tam je nutné se řídit dle individuálních potřeb konkrétních rostlin.

Co se týče vody pro trávník?

Co se týče množství vody potřebné pro závlahu výsadeb rostlin, keřů či stromů na Vašem pozemku, tak tam je nutné se řídit dle individuálních potřeb konkrétních rostlin. Pro trávník však není důležité jen celkové množství vody, ale především rovnoměrnost a pravidelnost zálivky.

Kolik vody potřebujete pro růst trávníku?

Důležitou roli hraje samozřejmě také dostatečné množství zálivky a její frekvence. Kolik vody pro závlahu? V klimatických podmínkách České republiky pokrývá roční úhrn srážek přibližně 1/3 až 1/2 potřebného množství vláhy pro optimální růst kvalitního trávníku.

Jaké je množství odpařené vody v trávníku?

Při vysoké teplotě a intenzitě slunečního záření může být množství odpařené vody až na úrovni 50% závlahové dávky. Pokud to není nezbytné, nezavlažujte tedy během dne. Při častém dávkování velmi malého množství vody by se kořenový systém trávníku vyvíjel především v mělké hloubce těsně pod povrchem.

Související příspěvky: