Jak použít hnojivo pro zelený trávník?

Obsah

Jak použít hnojivo pro zelený trávník?

Jak použít hnojivo pro zelený trávník?

Je možné použít například močovinu, ale je třeba u ní hlídat přesné dávkování, aby nedošlo ke spálení trávníku. Výborným hnojivem pro zelený trávník je kompost, ovšem ten je třeba nechat odležet a po vyklíčení chemicky odstranit semena plevele.

Jak se hnojit trávník?

Trávník by se měl hnojit několikrát za rok. Na jaře převažuje potřeba dusíku, na podzim naopak draslíku, zatímco v létě se nejlépe uplatní hnojivo s vyváženým poměrem těchto složek. Hnojiva podle typu a složení. Hnojiva lze základním způsobem rozdělit na syntetická a přírodní. Rozdíl je celkem jasný.

Co jsou dlouhodobá hnojiva na trávníku?

Dlouhodobá hnojiva: 1 doporučený interval hnojení: 2x–3x za sezonu; 2 jsou speciálně vyvinutá pro travnaté plochy; 3 mají přesně vyvážený obsah živin (N, K, P a Mg); 4 představují minimální nebezpečí spálení trávníku.

Co vyčíst z obalu trávníkového hnojiva?

Co vyčíst z obalu trávníkového hnojiva? Existují stovky druhů hnojiv a pro standardního spotřebitele jsou vesměs univerzální, takže výběru se nemusíte bát: Chybu neuděláte. Zkontrolujte ale pro jistotu, že výrobce zaručuje zdravotní nezávadnost a bezpečnost pro zdraví lidí i zvířat.

Související příspěvky: