Kde se stříhají růže?

Obsah

Kde se stříhají růže?

Kde se stříhají růže?

Nejen na to odpovíme v následujících odstavcích. Obecně vzato lze říct, že se růže stříhají na jaře, během kvetení v létě a v určité míře i na podzim. Většinu růží ovšem stačí prořezat jen na jaře.

Jak zakořenit růže?

Zima je nejlepší čas na zakořenění růží. Pokud máte ve váze pár růží, tak si ještě dlouho můžete užívat jejich krásy. Ukážeme vám, jak řezané růže zakořenit. Potřebujete jen 1 růži, kterou musíte stimulovat, aby vypustila kořeny a mohli jste ji zasadit. Vrch růže odřízněte tak, aby nezůstal žádný květ na stonku a stonek musí být min 25 cm dlouhý.

Jaký je podzimní řez růží?

Takový letní řez provádějte výhradně nad třetím očkem. Podzimní řez růží není příliš běžný, protože tím zahradník nadělá často víc škody než užitku. Rostlinu podzimní řez oslabí a následky mrazů budou o to větší. Navíc tím připravíte ptactvo o stravu - cenné šípky.

Jak začít sázení růží?

Sázení růží. Byla-li půda předem dobře připravená a je-li již slehlá, můžeme začít s výsadbou. Růže však nesmíme sázet, když je půda mokrá a mazlavá, neboť takové podmínky podporují vznik hniloby kořenů. Také teploty pod bodem mrazu jsou na překážku sázení. Připravené sazenice nenecháváme nikdy volně ležet, zejména ne na slunci, ...

Související příspěvky: