Jak pěstovat hrnkové lilie?

Obsah

Jak pěstovat hrnkové lilie?

Jak pěstovat hrnkové lilie?

Pořiďte si hybridy, dají se pěstovat i v květináčích. Stačí málo a hrnkovým liliím se u vás bude dařit. Liliím pěstovaným na balkoně nebo terase stačí slunné místo chráněné před větrem, vydatná zálivka a pravidelné přihnojování.

Jak hnojit lilie do květináče?

Lilie vysazované do květináče není třeba hnojit, pouze v průběhu vegetace přihnojíme roztokem Kristalonu. Více než hnojení uvítají lilie odplevelený záhon a zálivku, přesto s vodou opatrně. Kořeny nesmí zůstat trvale ve vodě. Zalévat je lepší spíše hlínu, než listy a už vůbec ne květy.

Jaké jsou odrůdy lilií?

Vyšší odrůdy mívají šedesát centimetrů, najdete i kultivary od osmdesáti centimetrů do jednoho metru pro sesazení do vyšších a prostornějších nádob. Při výběru lilií se řiďte nejen výškou květiny a barvou, které dáváte přednost, ale zkombinujte i lilie dříve kvetoucí s pozdními druhy – balkon vám pak pokvete od června až do počátku září.

Jak vybrat balkonové lilie?

Při výběru lilií se řiďte nejen výškou květiny a barvou, které dáváte přednost, ale zkombinujte i lilie dříve kvetoucí s pozdními druhy – balkon vám pak pokvete od června až do počátku září. Balkonové (hrnkové lilie) jsou v nabídce mnoha barev, a jak je u lilií obvyklé, mnoho kultivarů má květy vícebarevné.

Související příspěvky: