Jaký je výkon čtyřdobého motoru?

Obsah

Jaký je výkon čtyřdobého motoru?

Jaký je výkon čtyřdobého motoru?

Ve čtyřdobém motoru se na výkonu podílí každý válec jen čtvrtinu doby. Proto má řada motorů čtyři válce. Jeden z nich je vždy v pracovní fázi, takže se klikový hřídel plynule otáčí. Použití více válců vede k překrývání pracovních fází jednotlivých válců a k plynulejšímu otáčení hřídele.

Jak funguje klikový mechanismus spalovacích motorů?

Klikový mechanizmus umožňuje převádění přímovratného pohybu pístu na otáčivý pohyb klikového hřídele. Klikový mechanizmus pístových spalovacích motorů se skládá z částí pevných a pohyblivých. Mezi pevné části patří blok motoru (blok válců), válce, hlavní ložiska, olejová vana, víka a kryty.

Jaké jsou pevné části motoru?

Mezi pevné části patří blok motoru (blok válců), válce, hlavní ložiska, olejová vana, víka a kryty. Pohyblivé části tvoří píst, pístní kroužky, pístní čepy, ojnice, ojniční ložiska, klikový hřídel, vyvažovací hřídele, setrvačník.

Co se týče čtyřdobého motoru?

V moderních vozech se používá elektronického vstřikování paliva a kontroly chodu motoru. Ve čtyřdobém motoru se na výkonu podílí každý válec jen čtvrtinu doby. Proto má řada motorů čtyři válce.

Související příspěvky: