Jak se používá rebarbora?

Obsah

Jak se používá rebarbora?

Jak se používá rebarbora?

Jak se rebarbora používá? Rebarbora má mezi zeleninou poněkud zvláštní postavení, protože má jedinečnou kyselou a přitom lehce nasládlou chuť. Někteří lidé, kteří rebarboru v životě neviděli jako rostlinu a konzumují jí jenom v moučnících a dalších pokrmech, kde se používají nakrájené a povařené řapíky, si rebarboru mohou splést s ovocem.

Na co si dát pozor v rebarboře?

Na co si dát pozor: Listy rebarbory jsou pro vysoký obsah kyseliny šťavelové nepoživatelné. Rebarbora není vhodná pro těhotné a kojící ženy a pro lidi s ledvinovými obtížemi. Obsah šťavelanů obsažených v rebarboře může být škodlivý.

Co můžete použít při přípravě rebarbory?

Reveň lze také využít při přípravě slaných jídel a chuťovek, zajímavě doplní i masovou pečínku nebo výrazné sýry. Protože sezona rebarbory je poměrně krátká, uchovejte si ji třeba v podobě domácího džemu.

Proč je rebarbora zdravá?

I proto má rebarbora v českých kuchyních takovou oblibu. Nejenže je zdravá, obsahuje vysoké množství vitamínů a minerálů, ale můžete z ní vykouzlit opravdu skvělé dobroty. Její chuť je spíše nakyslá, takže se dobře snoubí se sladkými těsty nebo se často kombinuje právě se sladkými jahodami.

Související příspěvky: