Proč jsou kopřivy nevítanými hosty?

Obsah

Proč jsou kopřivy nevítanými hosty?

Proč jsou kopřivy nevítanými hosty?

Často jsou nevítanými hosty v naších zahrádkách, což je ovšem velká škoda, protože účinky kopřivy na naše zdraví jsou opravdu výjimečné. Při pravidelném používání kopřivy, zejména pak na jaře, můžete vyřešit spoustu zdravotních i kosmetických problémů.

Jaké jsou účinky Kopřivy na zdraví?

Díky těmto složkám má bezpočet skvělých účinků na lidské zdraví, mezi které patří: Jedním z nejúžasnějších účinků kopřivy je její schopnost čistit organismus od usazenin kyseliny močové, odvádět žlučové usazeniny z cest žlučovodů a zlepšovat činnost jater, díky čemuž se organismus může zbavit jedovatých látek a posílit žaludek.

Jak připravit špenát z kopřivy?

Stejné díly mladé kopřivy, listů ředkviček a cibulové nati připravíme jako špenát v malém množství vody, která se musí odpařit, nikoliv slít. Ochutíme vejcem, pepřem, kmínem, majoránkou a vegetou, což dodá špenátu znamenitou chuť.

Jak použít sirup z kopřiv na žaludek?

Sirup z kopřiv na žaludek Z kopřivové drti vylisujeme asi 125 g šťávy. Tu pak svaříme se 125 g cukru na sirup. Kopřivový sirup používáme při onemocněních trávicího traktu. 4. Kopřivový špenát proti artritidě Stejné díly mladé kopřivy, listů ředkviček a cibulové nati připravíme jako špenát v malém množství vody, která se musí odpařit, nikoliv slít.

Související příspěvky: