Kdy je nutné vertikutovat trávník?

Obsah

Kdy je nutné vertikutovat trávník?

Kdy je nutné vertikutovat trávník?

Kdy vertikutovat? Trávník je potřeba vertikutovat minimálně dvakrát do roka, a to na jaře a na podzim. V jarním období se vertikutace provádí v březnu či dubnu, na podzim pak ideálně do konce září. Umožňují-li to podmínky, je samozřejmě možné ji provést i v průběhu října. Obecně do doby, než přijdou první mrazy.

Jak se osévat trávník?

Osévání nových ploch určených pro trávník 1.) Když už je půda připravena k osetí, vezm ... 2.) Na povrch začneme zasévat semínka trávy ... 3.) Rozhozená semena lehounlince zahrabeme ( ... 4.) Celou osetou ploch přejedeme párkrát vál ... 5.) Povrch důkladně zalijeme ( ale ne moc ať ... 2 more rows ...

Co je revitalizační procedura trávníku?

Vertikutace je blahodárná revitalizační procedura, která trávníku zajistí lepší přístup živin, vláhy, slunce a vzduchu ke kořenům. Zároveň ho zbaví všeho, co do zdravého travního porostu nepatří a hlavně vyvolá odnožování travních kořenů. Trávník tak je díky vertikutaci zdravý a vitální, sytě zelený a hlavně hustý.

Kdy je nejlepší období na setí trávy?

Nejvhodnější období na setí je podzim až konec srpna, začátek září, kdy je půda dostatečně prohřátá a semínka rychleji klíčí. Následně se tráva může v klidu vyvíjet během zimy, kdy se na pozemku tolik nepohybujeme. Zasévat se však může i na jaře (duben-květen), kdy ještě není takové horké počasí.

Související příspěvky: