Jak udržet orchidej krásně kvést?

Obsah

Jak udržet orchidej krásně kvést?

Jak udržet orchidej krásně kvést?

Jen tak vydrží krásně kvést Orchideje jsou krásně květiny, ale jejich pěstování dá zabrat. Málokomu se podaří udržet rostlinu dlouhodobě na živu. Pokud chcete, aby se vám to povedlo, zjistěte, jak orchidej správně zalévat. Musíte dodržovat určitá pravidla, nemůžete ji zalévat, jak se vám zachce.

Jak zalévat orchidej?

Zalévání orchidejí: Méně je více 1 Namáčením do vody. Květináč s orchidejí ponořte do odstáté vody, ať už ve vaně, v kyblíku nebo přímo v ozdobném obalu. ... 2 Poléváním. Orchidej zalijte a po deseti minutách přebytečnou vodu z podmisky vylijte. Kořeny nesmí stát ve vodě, jinak uhnijí! 3 Postřikováním. Při postřikování je menší riziko přemokření. Stejně jako při zalévání dbejte na suché srdíčko a nepřemokření substrátu.

Jak pěstovat orchidej?

Orchideje jsou krásně květiny, ale jejich pěstování dá zabrat. Málokomu se podaří udržet rostlinu dlouhodobě na živu. Pokud chcete, aby se vám to povedlo, zjistěte, jak orchidej správně zalévat. Musíte dodržovat určitá pravidla, nemůžete ji zalévat, jak se vám zachce.

Jak přihnojovat orchideje?

Opatrná výživa. Tip: Epifyticky pěstované orchideje je nejlepší přihnojovat tak, že do rozprašovače na květiny přidáte k vodě i hnojivo. Orchideje doplnění živin potřebují, je ale třeba postupovat opatrně. Ač kvetou přepychově, jsou od přírody skromné - pralesní půda ani vzduch živinami nehýří.

Související příspěvky: