Kdo jsou indiáni?

Obsah

Kdo jsou indiáni?

Kdo jsou indiáni?

Indiáni jsou původním obyvatelstvem amerického kontinentu (výjimku tvoří Eskymáci a Aleuti na severu). Označení jako první použil Kryštof Kolumbus v domnění, že se plavbou na západ přes Atlantik dostal k východnímu břehu Indie.

Jaké jsou sny pro indiány?

Pro Indiány jsou sny velice důležité, protože je považují za vzkazy duchů a značně ovlivňují jejich život. Lapač by měl mít tu vlastnost, že zlé noční můry zachytí v pavučince a první ranní paprsek je spálí, zatímco ty dobré nechá sklounout po peříčku dolů, do duše spáče.

Proč jsou indiáni známí?

Indiáni jsou dostatečně populární a známí, takže asi každý ví, že měli šamany, váčky s "medicínou", a že uctívali Manitúa. No, tohle je sice trochu zkreslený obrázek, ale není zase tak daleko od pravdy.... Článek je tentokrát dlouhý, abych napsala něco o všech těch rozmanitých kmenech a kulturách.

Kdo byl předchůdcem indiánů?

Předchůdci indiánů pak následovali migrující lovnou zvěř na nový kontinent. Je síla popsána v jazyce Algonquian indiánů, neosobní, velmi účinnou silou, která je obsažena ve všech bytostech, věci, činnosti a vystoupení.

Související příspěvky: