Jak probíhá očkování králíků?

Obsah

Jak probíhá očkování králíků?

Jak probíhá očkování králíků?

Vakcína Pestorin-Mormyx: Očkování králíků je možné od 6. týdne věku, s přeočkováním za měsíc. Při očkování králíků až po 10. týdnu věku přeočkování není nutné. Dále se v očkování pokračuje 2 krát ročně.

Co se dá očkovat pro králíky?

Očkují se zejména proti moru a myxomatóze, což jsou dvě základní virová onemocnění, která jsou pro králíky jinak smrtelná. Takže ta je určitě nutno očkovat. Dále se ještě dá například pasteurelóza, což je bakteriální onemocnění, to se však očkuje zpravidla v těch velkochovech.

Kdy se očkují králíci?

Určitě ano, je právě taková sezóna, ten počátek jara, březen, duben je právě období, kdy se začínají zpravidla očkovat králíci nebo měli by se očkovat. Proti čemu všemu se očkují? MVDr. Petra ŠVAŘÍKOVÁ, Nemocnice AA-Vet Očkují se zejména proti moru a myxomatóze, což jsou dvě základní virová onemocnění, která jsou pro králíky jinak smrtelná.

Proč je důležité očkovat králíčky?

Takže ráda bych zmínila, že je určitě důležité očkovat nejenom králíčky nebo králíky z velkochovů, což zpravidla chovatelé vědí, všechno znají, takže se o to starají, ale právě i ty naše domácí mazlíčky, zakrslé králíčky, co pořizujeme dětem. Takže i ty musíme očkovat. Je teď právě vhodné období? Předpokládám, že ano, když máme tohle téma. MVDr.

Související příspěvky: