Jak pěstovat ředkvičky?

Obsah

Jak pěstovat ředkvičky?

Jak pěstovat ředkvičky?

Jak pěstovat ředkvičky 1 Podmínky pro pěstování ředkviček. Pěstování ředkviček není nijak zvlášť náročné. Ředkvičky pěstujeme na jaře a na podzim, v létě se nepěstují, protože vytvářejí květní stonky a semena. 2 Pěstování ředkviček. Semena ředkviček vyséváme ve sponu 10 x 10 cm. Ředkvičky mají rády slunné stanoviště, do volné půdy je vyséváme v dubnu. 3 Využití ředkviček. Ředkvičky jsou výborné ve studené kuchyni, ideální jsou zasyrova. Pokud ředkvičku omyjete v teplé vodě, podtrhnete její štiplavost, je pak vhodná pro přípravu salátů a pomazánek.

Jak se zbavit ředkviček?

Pravidelná zálivka zabraňuje napadení ředkviček dřepčíkem, jenž v suchém období poškozuje listy okusem. Černání kořene se objevuje u pozdních podzimních výsevů. Poškozený kořen je měkký a rozpadá se. V rámci prevence pravidelně střídejte záhony, kam semena ředkviček vysejete.

Co je ředkvička setá?

Ředkvička setá ( Raphanus sativus) je kořenovou zeleninou pocházející z Japonska. Začátek jejího pěstování u nás není přesně znám, ale jedno je jisté: tuto chutnou zeleninu znaly už naše prababičky. Krom dalšího si na ředkvičkách cenily v nich obsažené sirné silice, jež hubí střevní plísně a bakterie.

Související příspěvky: