Kdo byl gladiátorem v přílbě?

Obsah

Kdo byl gladiátorem v přílbě?

Kdo byl gladiátorem v přílbě?

1 Andabates – gladiátor, bojující v přílbě bez otvoru pro oči. Andabatové bojovali vždy proti sobě navzájem. Doklady o... 2 Arbelas - gladiátor vybavený šupinovou zbrojí a zbraní podobnou ševcovskému noži (knejpu), neměl přílbu. Doložen pouze... 3 Crupellarius - těžkooděný gladiátor chráněný destičkovým pancířem a přílbou kryjící celou hlavu, doložen v Galii za... More ...

Jak vypadalo zranění gladiátora?

Profesor Coleman z Harvardu studoval na tělesných pozůstatcích gladiátorů, jak vypadalo typické zranění, které bojovníka z arény připravilo o život. Výsledky byly docela překvapivé – ukázaly totiž, že gladiátora jen tak něco nezabilo. Drtivá většina smrtelných zranění šla do hlavy.

Co se týče gladiátorů?

Ve zkratce: většina gladiátorů měla spíš než vyrýsované svaly velká břicha a hodně, hodně tuku. Tuková vrstva bránila tomu, aby byli gladiátoři vážně poraněni – zbraň se zarazila do špeku a životně důležité orgány nebo šlachy zůstaly bez poškození. If playback doesn't begin shortly, try restarting your device.

Jaké byly mrtvoly gladiátorů?

Tři studované mrtvoly gladiátorů měly lebku probodnutou trojzubcem – oblíbenou to zbraní rettiariů, kteří ji kombinovali se sítí. Ale rovnou deset lebek bylo rozbitých palicemi. Taková zranění zjevně nemohla nastat přímo v aréně, nejspíš šlo o těžce zraněné gladiátory, kteří byli po zápase „doraženi“, aby se netrápili.

Související příspěvky: