Kdo je největším dodavatelem ropy?

Obsah

Kdo je největším dodavatelem ropy?

Kdo je největším dodavatelem ropy?

Seznam zemí s největšími zásobami ropy 1 Venezuela – 48,7 bilionů litrů (306,3 miliard barelů) Největší zásoby ropy na světě se nachází v jedné z nejchudších zemí. ... 2 Saúdská Arábie – 43,9 bilionů litrů (276 miliard barelů) Saúdové jsou považováni za krále ropného byznysu, přitom mají pouze druhé největší zásoby ropy na světě. 3 Kanada – 28,3 bilionů litrů (178 miliard barelů) Kanada je hlavním dodavatelem Spojených států, ropu také vyváží do Evropy. ...

Kde jsou zásoby ropy?

Kupodivu, většina zásob ropy neleží v poušti Arabského poloostrova, nýbrž ve Venezuele a - mimo Saúdské Arábie - také v Kanadě a právě v Íránu. Souhrn s krátkým geopolitickým popisem přinesl německý server Finanzen100, partner portálu Focus on-line. Pro Britské listy přeložil Milan Lelek.

Kde jsou největší zásoby ropy na světě?

Venezuela – 48,7 bilionů litrů (306,3 miliard barelů) Největší zásoby ropy na světě se nachází v jedné z nejchudších zemí. Venezuela je vysoce závislá na ropě, že propad cen v minulém roku uvrhl zemi do katastrofy. Země nyní hledá spojence mimo OPEC, kteří by pomohli opět zvýšit ceny.

Jaké jsou suroviny pro výrobu ropy?

Využití a zpracování ropy. Ropa i ropné výrobky jsou základním palivem pro dopravu a surovinou pro výrobu plastů. Vyrábějí se z ní i některé léky a pesticidy. Především chudší země používají ropné produkty také k výrobě elektřiny (asi 7 % celkové světové produkce).

Související příspěvky: