Co je hnojivo na jehličnany?

Obsah

Co je hnojivo na jehličnany?

Co je hnojivo na jehličnany?

hnojivo na jehličnany Zdroj: Archiv ireceptar.cz. Hnojivo ve formě tablet Silva Tabs se v půdě pozvolna rozpouští a zásobuje rostliny potřebnými živinami po dobu šesti až dvanácti měsíců. Jedná se o tzv. plné hnojivo, která obsahuje všechny základní prvky (NPK) a zčásti i druhotné živiny (Mg, Ca, S).

Jaké jsou hnojiva pro rostlinu?

Záleží totiž na tom, jaké hnojivo budete používat. Běžně prodávaná hnojiva můžeme rozdělit do dvou skupin: na krátkodobá a dlouhodobá. Co je pro ně typické? Pokud potřebujete, aby se živiny dostaly k rostlině hodně rychle, dejte přednost krátkodobému hnojivu. To zvolte i v případě, že máte dost času k jeho častější aplikaci.

Jaké hnojivo doporučuji?

Ta levnější se většinou musí aplikovat mnohem častěji. Osobně doporučuji dlouhodobější hnojiva, za která sice dáte v okamžiku nákupu o něco více peněz, ale jejich účinek několikanásobně déle vydrží.

Jak používat zahradní průvodce hnojením?

Zahradní průvodce hnojením: jak a čím? 1 Návrat k organickým hnojivům. Minerální hnojiva jsou obvykle levnější a účinkují rychle, rostlinám dodají všechny... 2 Hnojivo z rostlin: využijte organické materiály beze zbytku. Z plevele, jako jsou kopřivy, si můžete připravit výborné... 3 K výživě rostlin může přispět i mulč. Po sklizni můžete na záhony rozhodit posečené zelené... More ...

Související příspěvky: