Kdo byl nejstarším zvířem na planetě?

Obsah

Kdo byl nejstarším zvířem na planetě?

Kdo byl nejstarším zvířem na planetě?

Vědci z Australské národní univerzity objevili ve spolupráci s ruskými a německými experty molekuly tuku na extrémně staré fosilii. Podařilo se jim tak objevit zřejmě nejstarší známé zvíře, které kdy na Zemi žilo. Tvor nazývaný Dickinsonia se po naší planetě pohyboval před 558 miliony lety.

Co je největší zvíře na světě?

Největší zvíře na světě. Největší zvíře co kdy na planetě Zemi žilo, je obrovský vodní savec, který váží až 200 tun. Jedná se o velrybu latinským jménem Balaenoptera musculus. Víte o jaké zvíře jde?

Kdo jsou nejstašími zvířaty na světě?

Podle většiny vědců jsou nejstašími zvířaty na světě korály. Přestože je většina lidí ani nevnímá jako něco živého, jsou tyto kolonie živé víc než dost. Zejména ty druhy, které žijí v mořských hlubinách (asi 4000 metrů podm hladinou) se dožívají opravdu extrémního věku.

Kdo byl prvním zvířem na zemi, který se narodil před 558 miliony lety?

Podařilo se jim tak objevit zřejmě nejstarší známé zvíře, které kdy na Zemi žilo. Tvor nazývaný Dickinsonia se po naší planetě pohyboval před 558 miliony lety. Za nález Dickinsonie vděčí věda Iljovi Bobrovskému, který nalezl fosilii v odlehlé oblasti poblíž Bílého moře v Rusku.

Související příspěvky: