Kde se pěstuje vánoční kaktus?

Obsah

Kde se pěstuje vánoční kaktus?

Kde se pěstuje vánoční kaktus?

Vánoční kaktus se v Evropě pěstuje od počátku 19. století. Jen o málo později zdomácněl za okny českých chalup jako málokterá jiná rostlina z tak exotické země, jakou je daleká Brazílie. Zygocactus truncatus znám prakticky od té chvíle, kdy jsem začal pokojové květiny vnímat jako neodmyslitelnou součást našeho panelákového bytu.

Jak se starat o kaktusy?

1 Jak se správně starat o kaktusy v bytě nebo na balkoně. Kaktusy jsou nenáročné rostliny, které mohou růst na balkóně i v bytě. Hlavní zásadou je zajistit kaktusům, co nejpřirozenější podmínky. Kaktusy nemají rády stín a chlad, měli bychom je mít blízko okna, do kterého se opírá nejvíce slunečních paprsků.

Kde jsou kaktusy pěstovány?

Mexika a také v jihoamerických Andách . Kaktusy náležejí mezi oblíbené a obecně známé okrasné rostliny, pěstované v nepřeberném množství druhů. Opuncie mexická a některé jiné druhy jsou v tropech a subtropech pěstovány pro ovoce. Lofofory, Echinopsis pachanoi a další druhy slouží jako halucinogeny .

Co jsou rostliny podobné kaktusům?

Rostliny podobné kaktusům 1 Sloupcovitý pryšec Euphorbia avasmontana 2 Kulovitý pryšec Euphorbia meloformis 3 Stapélie Stapelia grandiflora 4 Pereskiopsis spathulata, olistěný kaktus podobný některým pryšcům More ...

Související příspěvky: