Jak pečovat o Amaryllis?

Obsah

Jak pečovat o Amaryllis?

Jak pečovat o Amaryllis?

Pokud víte, jak pečovat o amaryllis ( Amaryllis a Hippeastrum ), můžete doplnit žárovku po kvetení a řídit amaryllis přes další vegetační období. Pěstování amaryllis v interiéru trvá práce, ale výsledek je krásný, zvonek-tvarované květiny rozjasnit váš domov.

Co je Nejvýhodnější doba pro přesazování amarylisu?

Přesazování: nejvýhodnější doba pro skončení vegetačního klidu je polovina února ale může se pohybovat od začátku prosince až do konce dubna. Obyčejně když cibule amarylisu začíná samovolně rašit, přesadí se do květináče s přibližně 2,5 cm volného prostoru na obě strany a výškou tak, aby vyčnívala 1/2 až 2/3 nad povrchem substrátu.

Jaká je výška květináče amarylisu?

Obyčejně když cibule amarylisu začíná samovolně rašit, přesadí se do květináče s přibližně 2,5 cm volného prostoru na obě strany a výškou tak, aby vyčnívala 1/2 až 2/3 nad povrchem substrátu. Hlína se s citem smáčkne. Při velkém květu by se mohla celá rostlina vyvrátit. Váha jednoho kvetoucího stvolu může dosahovat až 350g.

Jak pečovat o amarylové květiny?

Jakmile jsou vaše amarylové květiny pryč pro sezónu, je načase se naučit, jak pečovat o amaryllis ve své doplňující fázi. Žárovka je po kvetení vyčerpána minerály, ale zůstávají stopky. Odříznutím vrcholků stonků dolů při opouštění listů můžete dovolit, aby amarylli začali svůj proces opětovného kvetení.

Související příspěvky: