Co je současný model farmaceutického průmyslu?

Obsah

Co je současný model farmaceutického průmyslu?

Co je současný model farmaceutického průmyslu?

Současný model farmaceutického průmyslu je postaven především na lécích masové spotřeby, pro které se vžil název „blockbuster“ (trhák). Rozumí se tím lék, jehož roční prodej dosáhne nebo překročí 1 miliardu amerických dolarů. Obvykle je takový lék založen na nové účinné látce, která je chráněna jedním nebo více patenty.

Jak je farmaceutický průmysl úspěšný?

Farmaceutický průmysl je dlouhodobě úspěšný a prosperující obor. Podle údajů společnosti IMS Health 1) dosáhly celosvětové prodeje léků v roce 2004 hodnotu 550 miliard amerických dolarů a meziroční nárůst proti r. 2003 byl 7 %, což je méně než v předchozích letech, ale stále je to dobrá hodnota.

Jak se projevuje podoba farmaceutického průmyslu?

Podobu farmaceutického průmyslu nadále formuje rozvoj digitalizace. V návaznosti na ni se v posledních letech objevila nová generace startupů i technologických gigantů, která narušuje status quo a ohrožuje zavedenou kulturu farmaceutického sektoru.

Jak získat nové pracovníky v farmaceutickém sektoru?

Farmaceutický sektor začíná nabírat nové pracovníky, například ředitele pro digitální technologie, kteří přicházejí z jiných oborů, než je farmaceutický průmysl. Lidé zvnějšku přinesou kromě upřednostňování digitálních technologií také odbornou kvalifikaci pro pokročilou datovou analytiku a strojové učení.

Související příspěvky: