Kdo je největší žralok na světě?

Obsah

Kdo je největší žralok na světě?

Kdo je největší žralok na světě?

Největší žralok na světě 1 Žralok obrovský. Největší potvrzený jedinec měřil na délku 12,65 m a vážil 21,5 t. Neobvyklé, nejsou zprávy o úlovcích ještě větších jedinců, např. ... 2 Druhý největší žralok. Druhým největším žralokem na světě je žralok veliký (Cetorhinus maximus). Největší exemplář byl chycen do sítě na sledě v zátoce Fundy v Kanadě v roce 1851. 3 Největší žralok bílý – lidožravý. Žralok (velký) bílý ( Carcharodon carcharias) je největším druhem „lidožravého“ žraloka a dosahuje délky okolo 6 až 7 metrů a max. hmotnosti 3 tuny.

Kde žije žralok bílý?

Žralok bílý neboli lidožravý, obávaný australský zabiják 1 Výskyt. Všechna moře i oceány, které mají teplotu mezi dvanácti a dvaceti čtyřmi stupni jsou místa, kde žije žralok... 2 Žralok uplave za rok 20 tisíc km. Vědci se dohadují, že by migrace žraloků mohla souviset s hledáním potravy nebo s... 3 Popis žraloka. Shora tmavě šedý s modrým nebo hnědým tónem. Vespod je bílý. More ...

Proč neútočí žralok bílý?

Žraloci bílý neútočí na člověka z důvodu shánění potravy. Žralok se často zakousne do různých předmětů a objektů, aby vyhodnotil povahu dané věci nebo živočicha. K útokům na lidi dochází hlavně ve vodách, kde je špatná viditelnost. Žralok člověka většinou jen ochutná, ale nikdy nepokračuje v útoku.

Související příspěvky: