Jak se vejce liší od ptáka?

Obsah

Jak se vejce liší od ptáka?

Jak se vejce liší od ptáka?

Vejce se liší ve tvaru, velikosti, barvě a dalších indikátorech, které závisí na typu ptáka, podmínkách jeho bydlení a umístění jeho pokládky. Samozřejmě, pštros vyniká oproti obecnému zázemí, ze kterého zemědělci dostávají nejen maso a peří.

Jak velké jsou pštrosí vejce?

Pštrosí vejce o hmotnosti 1,5 kg mohou obsahovat až 1000 g bílkovin a 320 g žloutek. A to znamená slušnou dávku živin. Ve srovnání s vejci naší obvyklé drůbeže, pštros je více dietní, a také se chová jako absolutní šampión v obsahu selenu a sodíku. Obsahují mnoho aminokyselin, minerálů, vitamínů a polynenasycených mastných kyselin.

Kolikrát ročně přinášejí pštrosí vejce?

Kolikrát ročně přinášejí ptáci pštrosí vejce? To se nestává tak často: dvakrát ročně - na podzim a v zimě. Výjimkou jsou ženy Casuar, které v srpnu spěchají. Nikdy tyto bezletové ptáky nepřecházejí ze sezóny na sezónu stejným způsobem. Proto bychom neměli očekávat, že v letošním roce Nanda položí 60 vajec na základě toho, že v únoru tam bylo tolik.

Jak vznikají Abnormální vejce?

Abnormality vajec 1 Velká jednožloutková vejce snášejí nosnice občas; vznikají při dočasné poruše funkce vejcovodu. Taková vejce obsahují... 2 Trpasličí vejce (též pohádková nebo kohoutí vejce) představují abnormálně malá vejce (10 g i méně). Vznikají často tím,... 3 Dvoužloutková nebo třížloutková vejce vznikají při krátkých časových úsecích mezi ovulacemi žloutků nebo při... More ...

Související příspěvky: