Kde jsou horské oblasti ve Švýcarsku?

Obsah

Kde jsou horské oblasti ve Švýcarsku?

Kde jsou horské oblasti ve Švýcarsku?

Ve Švýcarsku jsou tři typy horských oblastí: Jura, Švýcarská plošina a Švýcarské Alpy. Jura je úzké, 250 km dlouhé vápencové pohoří s výškou až 1 700 m n. m. Jura se od Alp odděluje jižně od Ženevského jezera a táhne se obloukem podél hranice s Francií. Pokrývá zhruba 10 % území země.

Jaké jsou hranice s Švýcarskem?

Švýcarsko sousedí s následujícími státy, se kterými má suchozemské hranice: s Itálií je 734,2 km, s Francií 571,8 km, s Německem 345,7 km, s Rakouskem 165,1 km (přerušena Lichtenštejnskem) a s Lichtenštejnskem 41,1 km; celkem 1857,9 km.

Jaké jsou kritéria při nákupu ve Švýcarsku?

K tomu ale musí být splněna určitá kritéria: 1 Od všeho zboží, které člověk ve Švýcarsku koupí a chce jej vyvézt ze země, se musí uchovat prodejní doklady 2 Při nákupu je nutné požádat o šek na paušální náhradu zaplacené DPH ( Global Refund Cheque) 3 Zboží musí být ze země vyvezeno do třiceti dnů 4 Cena zboží musí být vyšší než 300 franků 5 Je třeba prokázat se dokladem o trvalé... More ...

Kdo je švýcarská konfederace?

Švýcarsko (zastarale Švýcary, plným názvem Švýcarská konfederace, německy Schweizerische Eidgenossenschaft, Schweiz; francouzsky francouzsky Confédération suisse, La Suisse; italsky Confederazione Svizzera, Svizzera; rétorománsky Confederaziun svizra, Svizra; latinsky Confoederatio Helvetica, Helvetia) je vnitrozemský stát ve střední Evropě.

Související příspěvky: