Může Portugalsko financovat projekty v rozpočtu EU?

Obsah

Může Portugalsko financovat projekty v rozpočtu EU?

Může Portugalsko financovat projekty v rozpočtu EU?

Příspěvek Portugalska do rozpočtu EU pomáhá financovat programy a projekty ve všech zemích EU – např. výstavbu silnic, finanční podporu výzkumných pracovníků a ochranu životního prostředí.

Kdo je Portugalsko?

Portugalsko. Přehled. Hlavní město: Lisabon. Úřední jazyk EU: portugalština. Členem EU: od 1. ledna 1986. Měna: euro. Členem eurozóny od 1. ledna 1999. Schengenský prostor: Součástí schengenského prostoru od 26. března 1995. V číslech: Rozloha – Obyvatelstvo – HDP na obyvatele v paritě kupní síly.

Co se týče portugalského obchodu v rámci EU?

Obchod v rámci EU představuje 76 % celkového vývozu Portugalska (25 % do Španělska, 13 % do Francie a 11 % do Německa). Pokud jde o země mimo EU, směřuje 5 % portugalského vývozu do Spojených států a 3 % do Angoly.

Co se týče dovozu do Portugalska?

Dovoz do Portugalska se ze 76 % realizuje z členských států EU (31 % ze Španělska, 14 % z Německa a 8 % z Francie), zatímco v případě zemí mimo EU pochází 3 % dovozu z Číny, 2 % ze Spojených států a 2 % z Ruska. V Evropském parlamentu zasedá 21 portugalských poslanců. Další informace o nich najdete zde.

Související příspěvky: