Co je svítící kontrolka oleje?

Obsah

Co je svítící kontrolka oleje?

Co je svítící kontrolka oleje?

Svítící kontrolka značí pokles oleje pod měrku. Olej dolijte při nejbližší možné příležitosti. Blikající kontrolka informuje o vadném snímače hladinu. Svítí-li tato kontrolka, znamená to spadlý klínový řemen, závadu alternátoru. Vypněte všechny spotřebiče (rádio, klimatizaci, apod.) a vyrazte do servisu.

Co je kontrola motoru?

Kontrolka motoru je indikátor signalizace poruchy výkonu motoru či s ním spjatých systémů. V moderních automobilech informuje o systému zapalování nebo selhání automatického přenosu, změně v otáčkách motoru po určité době nebo ve spalovací směsi a tak dále.

Co znamená červená svítící kontrolka?

Zdaleka ne každý šofér ví přesně, co která kontrolka značí a o jaké závadě informuje. Základní dvě zásady zní při rozpoznávání problému a jeho závažnosti zní: Červeně svítící kontrolky značí vážné závady, které je nutné řešit ihned. Žlutě svítící kontrolky varují. Problém je nutné řešit co nejdříve.

Co jsou příčiny svícení kontrolky?

Možné příčiny svícení kontrolky motoru 1 Nekvalitní palivo – Pokud jste právě na benzinové pumpě načerpali palivo a hned po nastartování Vám začne blikat... 2 Problém na snímači kyslíku – Příliš mnoho sazí na čidlu či nečistoty na poruchu. Řešením je pouze výměna senzoru. 3 Problém v katalyzátoru – Pokud jde o tuto příčinu je nutné změřit tlakoměrem protitlak na výstupu. More ...

Související příspěvky: